|  ÁRAJÁNLAT KÉRÉS  |  Elérhetőség, telefon, mobil   |  
Kapcsolat, elérhetőség:
email, cím, telefonszám
   |  
Honlap térkép,
tartalmi áttekintés
 Honlap térkép  |  
Keresés a honlap tartalmában
az MXCMS8 belső keresőjével
      
 // www.MaXeline.hu / Szolgáltatásaink / Kiegészítő szolgáltatásaink / Adobe Flash Média Szerver bérlés / Adobe Flash Media Server 3 ismertető

Adobe Flash Media Server 3 ismertető

Multimédia valós időben! Bárhol, bármikor, bárkivel!

Áttekintés

https://maxeline.hu/s/www_maxeline_hu/f/adobe_flash_interactive_server.jpgE technológiát eddig is sokan alkalmazták a világon, de a Flash CS3 - megjelenése még érdekesebbé teszi a szervermegoldás által kínált szolgáltatásokat! Eben az alkalmazásban kiterjedtebb támogatást kapott a FlashVideo formátum és a köré épülő teljeskörű megoldáskínálat, valamint a Flash CS3-ba beépített Flash Media Server alapú médiatámogatás (datastream). A Flash Media Server 3 kivételes szervermegoldás, on-line, valós idejű video- és audioformátumú, valamint szöveges adatfolyam szolgáltatására. A felhasználóknak semmi másra nincs szükségük, csak egy FlashPlayer 9 lejátszóra. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen előnyök származnak abból, ha a szerver szolgáltatásait felhasználó alkalmazást fejlesztünk!

Hatékonyság

 • Interaktív funkcionalitás:A fejlesztésekbe beágyazhatunk video, audio és többcsatornás adatszolgáltatást, valós idejű virtuális konferenciatermeket, üzenőfalakat, felméréseket, élő csevegő szolgáltatást (live chat), üzenetközvetítőket, stb.
 • Valós idejű médiaszolgáltatások:A folyamatos videoszolgáltatás megosztása vagy felhasználása a multimédia terén látványos és szemléletes alkalmazásokat eredményez, legyen az bármilyen előadás, vagy bemutató. A szerveroldali szkriptek használatával bármilyen adatfolyamot ellenőrizhetünk és vezérelhetünk.
 • Valós idejű, többcsatornás és többfelhasználós kommunikációmegosztás:A technológia felhasználásával a valós idejű, vagy rögzített video/audio és szöveganyagot több csatornán, több ezer felhasználó számára is sugározhatunk egy időben, sőt: a kommunikáció kétirányú is lehet.
 • Valós idejű együttműködés:A technológia lehetővé teszi a csatlakozott felhasználók közötti adatmegosztást és adatcserét is. Robusztus alkalmazások készíthetők, amelyek off-line használhatók, és miután a felhasználó csatlakozik a rendszerhez, adatszinkronizálás után mindenki által elérhető az információ. Természetesen ha szükséges - a biztonságot sem mellőzve - csak az arra jogosult felhasználók számára elérhető az adott szolgáltatás.

Könnyű kezelhetőség

 • Széles körű szolgáltatástámogatás:A technológia alkalmazásával olyan webes felületen elérhető alkalmazásokat fejleszthetünk, amelyek futtatására csak a böngészőkbe beágyazott, széles körben elterjedt Flash lejátszóbővítményre (plug-in) van szüksége a felhasználónak. Ennek segítségével egyéni igényekre szabott alkalmazásokat futtathat és adatokat szolgáltathat böngészőn keresztül, mintha csak weboldalt olvasna a felhasználó. A lényeges különbség (a Flash technológia alapjaiból kiindulva) az, hogy nem ugrálnak fel állandóan a kéretlen pop-up ablakok, reklám bannerek, tehát az elkészített SWF alkalmazáshoz nem lehet kéretlenül hozzácsatolni más oldalakat, rejtett hivatkozásokat.
 • Gazdag kommunikációs képességekkel felruházott alkalmazások fejlesztése: A Adobe Flash CS3 felhasználásával és lehetőségeinek kiaknázásával készíthetjük el a Flash Media Serverre támaszkodó alkalmazásokat. A már beépített, és a fejlesztés során azonnal elérhető eszközök lerövidítik a fejlesztési ciklus idejét.
 • Beépített komponensek használata:Az újrahasznosítható komponensek segítségével olyan alapműveletek sorozatát oldhatjuk meg egyszerűen, csak a "fogd és vidd" eljárással, amelyek azonnal, valós idejű videojelfolyam (video streaming) felismerését, feldolgozását és megjelenítését teszik lehetővé. Élő csevejszobát, valós idejű konferenciabeszélgetéseket, szinte a feladás pillanatában a címzett képernyőjén megjelenő üzeneteket alkalmazhatunk a készülő alkalmazásban. Semmi másra nincs szükség, csak a komponens könyvtárra, amely mindig kéznél van a Flash MX, vagy a Flash MX 2004 fejlesztőfelületén.
 • A kommunikációs megoldások tökéletesen egyedivé tétele:A hatékony és rugalmas szerveroldali szkriptkörnyezet könnyű és egyedülálló megoldások fejlesztését teszi lehetővé, amelyeket teljes mértékben paraméterezhetünk a specifikus elvárások alapján

Nyitott

 • Tökéletes integráció más alkalmazáskiszolgálókkal:A fejlesztések során könnyedén használhatjuk a beépített Macromedia Flash Remoting támogatást. Ez a támogatás lehetővé teszi kapcsolat kialakítását és használatát más alkalmazáskiszolgálókkal, adatbázisokkal, XML és egyéb webszolgáltatásokkal. A már létező alkalmazások és az általuk használt adatok elérését és integrációját is lehetővé teszi, sőt, segítségével valós időben lehetséges az adatszolgáltatás a felhasználó felé. A Macromedia Flash Remoting szolgáltatást natívan támogatja a ColdFusion, valamint a JRun és külön elérhető a .NET és a J2EE támogatás is.
 • Azonnali eszköztámogatás:Az audio/video eszközök azonnali támogatása lehetővé teszi, hogy a FlashPlayer alatt futtatott alkalmazás azonnal felismerje a standard USB vagy Firewire porton keresztül csatlakoztatott mikrofont, kamerát, és azt rögtön elérhetővé és felhasználhatóvá tegye a felhasználó számára.
 • Széles körben elterjedt szkript nyelv használata:Az ActionScript használatával - amely a standard JavaScript alapjaira épül - már pár soros kóddal is komoly alkalmazás készíthető, és teljes szerveroldali alkalmazáslogika építhető fel.

Rendszerkövetelmények

Windows:
Rendszer: Windows Server 2003 Server Standard
Processzor: Pentium 4, 3.2GHz (ajánlott Dual Xeon vagy erõsebb)
Képernyő: 1024x768 - 16 bit
Memória: 1000 MB
Tárhely: 100 MB
Egyéb: 1Gbit/s hálozati kártya

Unix / linux:
Rendszer: Linux Red Hat Enterprise Version 4.0, Linux Red Hat Enterprise Version 4.0 - csak 32 bites változat!
Processzor: Pentium 4, 3.2GHz (ajánlott Dual Xeon vagy erõsebb)
Képernyő: 1024x768 - 16 bit
Memória: 1000 MB
Tárhely: 100 MB
Egyéb: 1Gbit/s hálozati kártya

Funkciók

A Flash Media Server 3 az előzőek alapján egy médiakiszolgálóként is felfogható. Hogy ez a szolgáltatás mennyire hatékony és hogyan érhető el, hogyan vezérelhető és kezelhető, azt a következő fontosabb funkciók leírásából tudhatjuk meg:

Audio-, video- és adatfolyam-kezelés:

 • Standard kodekek - a minőségi video- és audiojel tömörítését és lejátszását a beépített, kompakt, és hatékony tömörítést végző kodekekkel érhetjük el. A kodekkészlet az ipari szabványként elfogadott H.263 videotechnológiára épül, így nem szükséges külön kodekcsomagokat telepítenünk.
 • Adatfolyam-vezérlés - scriptek segítségével vezérelhetjük és hozhatjuk szinkronba, valamint ellenőrizhetjük a multimédia-, audio- és videofolyamot.
 • Lejátszási beállítások - scriptek segítségével konfigurálhatók a felhasználó által vezérelt funkciók és beállítások, mint például a hangerősség, a lejátszás megszakítása és folytatása, stb.
 • Videodigitalizálás - könnyedén konfigurálható a webkamerák csatlakoztatása és a videojel feldolgozása a lehető legjobb videofelvétel érdekében.
 • Mozgásérzékelés - a video- és audiolejátszás adatfolyamának elindítása mozgásérzékenységen alapuló megoldásokat tesz lehetővé, így csak akkor indul el a lejátszás vagy felvétel, ha felhasználói aktivitást észlel a rendszer. Ezzel elkerülhető a felesleges lejátszás és csökkenthető a felesleges adatforgalom is a hálózaton.
 • Sávszélesség-beállítások - a DSL, vagy magasabb adatátviteli kapcsolaton bejövő videojel digitalizálását elvégezhetjük a sávszélesség beállítasaival úgy, hogy a lejátszás modemes kapcsolat esetében is csak minimális mértékben lesz szaggatott.
 • Többkamerás megoldások - egy kliensen belül több webkamerát is kezelhetünk.
 • Audiodigitalizálás - konfigurálható audiobemenet mikrofonhoz, vagy mikrofonnal rendelkező külső eszközökhöz a minőségi, vagy a kis sávszélességet igénylő audioanyagokhoz.
 • Mikrofonbeállítások - konfigurálható csend és hangerősségi szint felhasználásával élő audio-műsorszórás (full duplex), vagy "nyomd meg és beszélj" (half duplex), walkie-talkie stílusú alkalmazásokat készíthetünk.
 • Többmikrofonos megoldások - egy kliensen belül több mikrofon kezelése is lehetséges.
 • Videoobjektum-beállítások - a "video object control" segítségével kihasználhatjuk a Macromedia Flash grafikai funkcióit, mint a színátalakítást, a rétegek használatát vagy a maszkolást.
 • Hálózati műsorszórás - szerver által szolgáltatott élő, vagy felvételről szóló video- és audio-műsorszórás.
 • Élő műsor felvételének lehetősége - lehetőség van az élő műsor (videofolyam) felvételére - egyszerű jelzők beállításával.

Együttműködés és üzenetszolgáltatás:

 • Multimédiás üzenetszolgáltatás - készíthetünk üzenetszóró alkalmazásokat, amelyek nemcsak szöveges üzeneteket képesek továbbítani, hanem video- és audiofelvételeket, valamint grafikai elemeket is.
 • Többcsatornás, többfelhasználós üzenetszolgáltatás - készíthetünk egy-, két-, és többutas üzenetküldő rendszereket is.
 • Adat-, audio- és videotárolás - előre tömörített video- és audiotartalom, valamint az előkészített adatok szerveren való tárolása lehetővé teszi olyan alkalmazások kifejlesztését, amelyek csatlakoztathatók a szerverhez, és onnan szolgáltatják az ott tárolt információt. Ilyen információk például a videomail-alkalmazások, amelyek a szerveren tárolt videoanyagot adatfolyamként jelenítik meg az elektronikus levélben.
 • Jogosultságok és biztonság - a szerveren tárolt hozzáférési jogosultságok alapján az alkalmazás vezérli a kamera és a mikrofon elérhetőségét és használatát.
 • Szerverbiztonság és adminisztráció - a kiszolgálóoldali biztonsági megoldás a jogosulatlan hozzáférési kéréseket automatikusan a "süllyesztőbe" teszi. Az összes beérkező kérésről logfájlt készíthetünk, így nemcsak a kérésre válaszként futó folyamatok, hanem a jogosulatlan hozzáférési kísérleteket is nyomon követhetjük, menedzselhetjük.

A Macromedia Flash Media Server 3 többféle konstrukcióban létezik, így ki tudjuk választani azt a konstrukciót, amely számunkra megfelelő. Figyelem! A Flash Media Server fejlesztői változata (Developer edition) csak a fejlesztett alkalmazások tesztelésre használható! Üzleti felhasználás céljából a Streaming Server 3, vagy az Interactive Server 3 kiadások megvásárlása szükséges. A lenti táblázat az egyes kiadásokat és azok paramétereit mutatja be:

Funkció
Flash Media Interactive Server
Flash Media Streaming Server
Flash Media Development Server
Kliens és felhasználó közötti kapcsolatok száma
Végtelen
Végtelen
10
Sávszéllesség
Végtelen
Végtelen
Végtelen
Processzorkorlát
8-way SMP
4-way SMP
8-way SMP
Streaming szolgáltatások
Igen
Igen
Igen
Különböző alkalmazások és publikációs pontok
Végtelen
Végtelen (kizárólag VOD és élő streamingek esetén)
Végtelen
Video felvétele a szerveren
Igen
Nem
Igen
Szerver-oldali programozhatóság
Igen
Nem
Igen
Többpontos publikálás
Igen
Nem
Igen
Edge szerver konfiguráció
Igen
Nem
Igen
Saját C++ támogatás
Igen
Nem
Igen
Központi szerverfolyamatok
Végtelen
1
Végtelen
Titkosított streaming
Igen
Igen
Igen
Egyszerű hozzáférés (SWF ellenőrzés)
Igen
Igen
Igen
Adobe Media Player követő szolgáltatás
Igen
Nem
Nem


Kiknek ajánljuk?

A terméket ajánljuk reklámügynökségeknek, multimédia alkalmazásokat fejlesztő cégeknek és internetszolgáltatóknak egyaránt, de a kereskedelmi televíziók és rádiók is felhasználhatják a Flash Media Server tudását on-line, internetes műsorszolgáltatásukhoz. Érdekes felhasználási területet jelent a különböző erotikus tartalmak internetes közvetítése. Például: Stream Live Sex videók, Live Webcam szolgáltatások, melynek keretében videók és chat közvetítés egy időben történhetnek.

Ismertető forrás: Adobe

 

 


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: https://maxeline.hu/d1155-Adobe-Flash-Media-Server-3-ismertet-145-.doc
Megrendelés, információ,
kapcsolat, elérhetőség


Nyomtatóbarát változat

Adobe termékek

 

Creative Suite® 4 Design Premium

Adobe® Creative Suite® 4 Design Premium

Acrobat® 9 Pro

Adobe Acrobat® 9 Pro

Creative Suite 4 Master Collection

Adobe Creative Suite 4 Master Collection

Photoshop CS4 Extended

Adobe Photoshop CS4 Extended

Creative Suite® 4 Production Premium

Adobe® Creative Suite® 4 Production Premium

Captivate® 3

Adobe® Captivate® 3

Flash® CS4 Professional

Adobe® Flash® CS4 Professional

Premiere® Elements 7

Adobe® Premiere® Elements 7

Photoshop® Lightroom® 2

Adobe® Photoshop® Lightroom® 2

Premiere® Pro CS4

Adobe® Premiere® Pro CS4

Fireworks® CS4

Adobe® Fireworks® CS4

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.adobe.com/images/shared/product_mnemonics/48x45/captivate_48x45.gif”.

Adobe® Contribute® CS4Szolgáltatásaink

Cégnév generáló, cégnév generálás - Ingyen?


Cégnév generáló, cégnév generálása

Tovább »

Cégnév, céges arculat tervezés, kialakítás

Amennyiben új céget szeretne indítani, és még nincs meg a cég neve, arculata, koncepciója

Tovább »

Domain regisztráció, átvétel, karbantartás, parkoltatás

Teljeskörű domain ügyintézés: regisztráció, karbantartás, átvétel és parkoltatás

Tovább »

DTP, nyomdai munkák, névjegykártya

Bármilyen nyomdai tevékenységet kivitelezünk, kezdve az 1 darabos molinótól a 100 darabos névjegykártyákon át az 1 millió példányszámos kiadványokig Tovább »

Flash animáció készítés, tervezés

Amennyiben szüksége van látványos nyitó vagy belsõ animációkra, oldalon belüli látványos elemekre, akkor a flash technológiát érdemes választani Tovább »

Grafikai tervezés, arculat, banner, logo

Amennyiben nem rendelkezik céges arculattal, vagy újat szeretne, meglévõ arculat felhasználásával új kompozíció létrehozása, vagy bármilyen más grafikai tevékenység

Tovább »

Honlap / website / webhely / weblap / portál tervezés, kivitelezés

Amennyiben még nem rendelkezik honlappal / website-tal / webhellyel / weblappal / portállal vagy egy meglévõt szeretne újratervezni Tovább »

Internetes áruház / bolt / shop / e-shop kivitelezés, tervezés

Amennyiben internetes áruházra, elektronikus kereskedelmi megoldásra van szüksége

Tovább »

Keresőmarketing, keresőoptimalizálás, SEO

A keresőoptimalizálással, keresőmarketinggel kapcsolatos szolgáltatásaink

Tovább »

Kommunikációs szolgáltatások: email, webposta

Titkosított adatkommunikációval rendelkezõ e-mail szolgáltatás cégek, magánszemélyek részére Tovább »

Online kommunikáció, banner kampány, hírdetés, hírlevél

Online reklám, közösségépítés, internet alapú kampány, hírlevél, bannerek, e-mail marketing Tovább »

Site üzemeltetés / hosting, karbantartás, tárhely, virtuális szerver

Üzemeltetéssel kapcsolatos szolgáltatásaink, rendelkezésre állás Tovább »

Tánácsadás, konzultáció

Kivitelezés, megvalósítás, archirektúra tervezés, online kommunikációs és technológiai tanácsadás Tovább »

Kiegészítő szolgáltatásaink

Kiegészítő szolgáltatásaink ismertetői:

Tovább »

Gamer, játékszerver szolgáltatásaink

Gamer, játékszerver szolgáltatásaink ismertetői

Tovább »

Hangkommunikáció, ventrilo szolgáltatások

Hangkommunikáció, ventrilo szolgáltatások ismertetői

Tovább »


Ugrás az oldal tetejéreUgrás az oldal tetejére  |  Címlap   |  Honlap térkép, tartalmi áttekintés

Megoldásaink  |  Szolgáltatásaink  |  Díjcsomagjaink  |  Termékeink  |  Magunkról  |  Áraink
Ügyfélszolgálat  |  Letöltések  |  Sajtószoba  |  Kapcsolat  |  Karrier, álláslehetőségek
Cégnév ötletek | Cégnév tippek | Cégnév generáló / cégnév generátor | Cégnevek kitalálása

Adatvédelmi nyilatkozat  |  A MAXELINE.HU honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti
Copyright © 1999-2022 WWW.MAXELINE.HU